ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι΄
1 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο πράσο
1 πακετάκι μυρώνια
...1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο λαδάκι
250 γρ.φέτα
αλατοπίπερο
ΖΥΜΗ
αλέύρι οσο πάρει
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε ,πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι μας σε ενα μεγάλο μπώλ,κόβουμε μέσα τον άνηθο,τα κρεμμυδάκια ,το πράσο ,τα μυρώνια ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο,το λίγο λαδάκι ,και την φέτα ,τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΖΥΜΗ
σε μια λεκανίτσα αδειάζω το χλιαρό νερό και προσθέτω σιγά σι΄γα το αλεύρι και το αλάτι.Προσθέτω και ζυμώνω αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική να πλάθετε,το αφήνω λίγο να ξεκουραστέι και μετά το χωρίζω σε 4 μπαλάκια και με τον πλάστη ανοίγω το φύλο.Βάζω 2 από κάτω λαδόνωντας καλά το κάθε φύλο .και μετά στρωνω σπανάκι,μετά πάλι ενα φύλο,λάδωμα ξανά σπανάκι ,και τέλος τα δύο φύλα,μην ξεχάσετε κάθε φύλο και λάδι.τέλος την στρίβω γύρω γύρω ,την χαράσω και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο .
1 κιλό σπανάκι΄
1 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο πράσο
1 πακετάκι μυρώνια
...1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο λαδάκι
250 γρ.φέτα
αλατοπίπερο
ΖΥΜΗ
αλέύρι οσο πάρει
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε ,πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι μας σε ενα μεγάλο μπώλ,κόβουμε μέσα τον άνηθο,τα κρεμμυδάκια ,το πράσο ,τα μυρώνια ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο,το λίγο λαδάκι ,και την φέτα ,τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΖΥΜΗ
σε μια λεκανίτσα αδειάζω το χλιαρό νερό και προσθέτω σιγά σι΄γα το αλεύρι και το αλάτι.Προσθέτω και ζυμώνω αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική να πλάθετε,το αφήνω λίγο να ξεκουραστέι και μετά το χωρίζω σε 4 μπαλάκια και με τον πλάστη ανοίγω το φύλο.Βάζω 2 από κάτω λαδόνωντας καλά το κάθε φύλο .και μετά στρωνω σπανάκι,μετά πάλι ενα φύλο,λάδωμα ξανά σπανάκι ,και τέλος τα δύο φύλα,μην ξεχάσετε κάθε φύλο και λάδι.τέλος την στρίβω γύρω γύρω ,την χαράσω και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου