Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011, 21:31
Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο
Η τέλεια σοκολατένια απόλαυση, μέσα μαλακά σαν μπράουνις και απ’ έξω τραγανά! Ένα είναι σίγουρο, απ’ αυτά τα μπισκότα δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!
Υλικά
120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1/4 κ.γλ. αλάτι
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη μαύρη
1 αυγό
1 βανίλια
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε μπολ και με μίξερ χειρός χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο, να αφρατέψει. Προσθέτουμε βροχηδόν τις δύο ζάχαρες (κρυσταλλική και μαύρη) και χτυπάμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και τα χτυπάμε να ενωθούν. Λίγο λίγο ρίχνουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι και χτυπάμε λίγο κάθε φορά ώστε να απορροφάει το μείγμα το αλεύρι.
Βάζουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο, να παγώσει καλά ώστε να πλάθεται, για περίπου 2,5 - 3 ώρες.
Βουτυρώνουμε δύο λαμαρίνες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Ρολάρουμε τα μπισκότα στην άχνη, να καλυφθούν καλά. Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 10΄. Όταν τα πιέζουμε στην κορυφή θα πρέπει να έχουν επαναφορά. Μέσα θα σας θυμίσουν μπράουνις και απέξω θα είναι τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε αεροστεγές κουτί.
Μερίδες: 16
Πηγή: argiro.gr
Υλικά
120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1/4 κ.γλ. αλάτι
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη μαύρη
1 αυγό
1 βανίλια
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε μπολ και με μίξερ χειρός χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο, να αφρατέψει. Προσθέτουμε βροχηδόν τις δύο ζάχαρες (κρυσταλλική και μαύρη) και χτυπάμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και τα χτυπάμε να ενωθούν. Λίγο λίγο ρίχνουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι και χτυπάμε λίγο κάθε φορά ώστε να απορροφάει το μείγμα το αλεύρι.
Βάζουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο, να παγώσει καλά ώστε να πλάθεται, για περίπου 2,5 - 3 ώρες.
Βουτυρώνουμε δύο λαμαρίνες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Ρολάρουμε τα μπισκότα στην άχνη, να καλυφθούν καλά. Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 10΄. Όταν τα πιέζουμε στην κορυφή θα πρέπει να έχουν επαναφορά. Μέσα θα σας θυμίσουν μπράουνις και απέξω θα είναι τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε αεροστεγές κουτί.
Μερίδες: 16
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου