Χαλβάς σιμιγδάλι
Πολίτικος χαλβάς!Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά του στην κατσαρόλα ανακατεύοντας που και που για ένα τέταρτο.
Έπειτα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, δηλαδή το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρει χρώμα. Ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στα δέκα λεπτά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ηλιέλαιο. Μπορούμε να δώσουμε στο χαλβά το χρώμα που θέλουμε, ξανθό είτε πιο σκούρο, ανάλογα με το χρόνο που θα το αφήσουμε στην φωτιά.
Στη συνέχεια, με την βοήθεια ενός σουρωτηριού, ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σφίξει ο χαλβάς και να πετύχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Κατεβάζουμε το χαλβά από την φωτιά και προσθέτουμε το αμύγδαλο, την σταφίδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με κανέλλα και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει.
Τρώγεται κρύος αλλά και ζεστός με μανία!
Καλή όρεξη!
Έπειτα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, δηλαδή το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρει χρώμα. Ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στα δέκα λεπτά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ηλιέλαιο. Μπορούμε να δώσουμε στο χαλβά το χρώμα που θέλουμε, ξανθό είτε πιο σκούρο, ανάλογα με το χρόνο που θα το αφήσουμε στην φωτιά.
Στη συνέχεια, με την βοήθεια ενός σουρωτηριού, ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σφίξει ο χαλβάς και να πετύχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Κατεβάζουμε το χαλβά από την φωτιά και προσθέτουμε το αμύγδαλο, την σταφίδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με κανέλλα και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει.
Τρώγεται κρύος αλλά και ζεστός με μανία!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου