Καθαρά Δευτέρα σε λίγες μέρες έρχεται φίλοι μου και ποιο είναι το …. σήμα κατατεθέν της μέρας τούτης?? Η λαγάνα και η ταραμοσαλάτα νομίζω.
Μιας και μας ζήτησε μια φίλη μας συνταγή για ταραμοσαλάτα, σας δίνω αυτή τη συνταγή που πιστεύω θα σας αρέσει πολύ.
Εξ άλλου μια νόστιμη ταραμοσαλάτα, είναι πάντα καλοδεχούμενη νομίζω, εντός και εκτός νηστείας.
Στην ταραμοσαλάτα μου δεν βάζω καθόλου ψωμί, όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι. Γίνεται αφρός, πιο πολύ σαν μους μοιάζει.
Μους ταραμοσαλάτα λοιπόν, για την οποίαν …….
…….. χρειαζόμαστε
120 γρ. ταραμά
650 - 850 ml ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 ml χυμό λεμονιού
100 ml νερό
Ας την φτιάξουμε
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα, για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και αφήνουμε να χτυπηθεί καλά η ταραμοσαλάτα, μέχρι να πήξει. Αν υπάρχει άνοιγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε από το άνοιγμα σταδιακά το ηλιέλαιο, αν όχι, το προσθέτουμε σε δόσεις.
Οσο περισσότερο ηλιέλαιο χρησιμοποιήσουμε, τόσο περισσότερο πήζει η ταραμοσαλάτα.
Τώρα, όσο για τον ταραμά που θα χρησιμοποιήσουμε (άσπρο, ροζ, ή κόκκινο) περί ορέξεως…. Καλύτερος θεωρείται ο άσπρος, πιο ροζουλί χρώμα δίνει ο κόκκινος. Εγώ χρησιμοποιώ μισό-μισό συνήθως.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου