ΣΥΝΤΑΓΗ:
Οι πιστοί της ιταλικής κουζίνας ξέρουν πως το ψητό ψωμί με σκόρδο και ελαιόλαδο είναι το καλύτερο... ορεκτικό και το καλύτερο συνοδευτικό για τις σάλτσες ντιπ. Ναι, το σκόρδο σας μυρίζει αλλά εκτός του ότι δίνει απίστευτη γεύση και άρωμα στα φαγητά σας κάνει και καλό στην υγεία σας, μήπως θα έπρεπε να το σκεφτείτε καλύτερα;
Υλικά
1 φρέσκια μπαγκέτα
6-8 σκελίδες σκόρδο (περασμένες στον τρίφτη)
175γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
2.Βουτυρώστε ένα μικρό τηγάνι και τσιγαρίστε το σκόρδο και το μαϊντανό μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγουν οι μυρωδιές τους.
3.Κόψτε την μπαγκέτα με μεγάλα κομμάτια και μετά κόψτε τα οριζόντια. Με ένα μαχαίρι περάστε το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο πάνω από το ψωμί στις κομμένες μεριές
4.Βάλτε τα ψωμάκια σας σε ένα ταψάκι στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Σερβίρονται αμέσως.
queen.gr
Υλικά
1 φρέσκια μπαγκέτα
6-8 σκελίδες σκόρδο (περασμένες στον τρίφτη)
175γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
2.Βουτυρώστε ένα μικρό τηγάνι και τσιγαρίστε το σκόρδο και το μαϊντανό μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγουν οι μυρωδιές τους.
3.Κόψτε την μπαγκέτα με μεγάλα κομμάτια και μετά κόψτε τα οριζόντια. Με ένα μαχαίρι περάστε το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο πάνω από το ψωμί στις κομμένες μεριές
4.Βάλτε τα ψωμάκια σας σε ένα ταψάκι στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Σερβίρονται αμέσως.
queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου