1/2 ποτηρι κρασιου ουζο με άρωμα μαστίχας ή γλυκάνισο
1 κιλό χταπόδι
μαιντανο
4-5 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
1 φυλο δάφνης
πιπέρι άσπρο σε κόκκους
κανέλα , γλυκάνισο
1 κουταλάκι ζάχαρη
4-5 φρεσκιες τοματούλες λιωμένες ή ενα κουτάκι κον κασέ ή 1 ποτήρι χυμό τοματούλα
4-5 κουταλιές σούπας λάδι
Οδηγίες
Βράζουμε στην κανονική κατσαρόλα κανένα 15΄ το χταποδάκι και πετάμε το νερό ( αν πρόκειται για χταπόδι που δεν έχει περάσει απο την κατάψυξη ίσως θέλει λίγο περισσοτερο).
Ρίχνουμε το μισό λάδι στο slow cooker.
Ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι σε ροδέλες, το χταπόδι, το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκορδο, τα μπαχαρικά.
Τελειώνουμε με το ούζο και τη τοματουλα στην οποία έχουμε ρίξει μέσα τη ζάχαρη. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο λάδι
Ρυμίζουμε για 5 ώρες στο δυνατό ή 6-7 στη χαμηλή σκάλα ( ανάλογα με το σκεύος, πειραματίζεσθε).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου