Συστατικά:
ΠΗΓΗ: kefalonizw.com/- 5 μεγάλες γαρίδες
- 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά τυρί κατίκι
- 1 κρεμμύδι
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι κονιάκ
- 1 κουταλάκι αλεύρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε τα κεφάλια και το κέλυφος. Σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι με ελαιόλαδο. «Σβήνουμε» με το κονιάκ, προσθέτουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε λίγο αλεύρι ενώ το ανακατεύουμε. Σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, το υπόλοιπο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και πάπρικα. Όταν δέσει η σάλτσα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σ’ ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε από πάνω τις γαρίδες, το τυρί, το μαϊντανό και το ψήνουμε για λίγο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου