Απλά ...τέλειο
- Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- αλάτι, πιπέρι
- 3 φλιτζάνια φρυγανιά τρίμμα
- 4 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος
- αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε τον κιμά με το αλάτι, το πιπέρι και την τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα κυλάμε στο αλεύρι.
Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τους κεφτέδες.
Μόλις σχεδόν γίνουν προσθέτουμε το γιαούρτι και το κρασί και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουν μια παχύρευστη σάλτσα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα κυλάμε στο αλεύρι.
Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τους κεφτέδες.
Μόλις σχεδόν γίνουν προσθέτουμε το γιαούρτι και το κρασί και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουν μια παχύρευστη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου