Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Η μυστική συνταγή για μπακαλιαρόπιτα!

Ή αλλιώς πίτα με ψάρι παστό

Η μπακαλιαρόπιτα είναι μία αποκριάτικη πίτα από την Κορακιάνα της Κέρκυρας. Ό,τι πρέπει δηλαδή για αυτές τις ημέρες!

Συστατικά

* 1 ½ κιλό μπακαλιάρος παστός
* 3 κούπες ρύζι για σούπα
* 5 ½ κούπες γάλα νωπό ή εβαπορέ
* 2 κουταλάκια πιπέρι
* 3 κουταλιές αλεύρι
* 1/3 της κούπας μαύρη σταφίδα
* 1 κουταλάκι κανέλα

Οδηγίες

1. Βάζουμε τον μπακαλιάρο για 2 ημέρες σε νερό, να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό. Τον στραγγίζουμε και αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα. Τον κόβουμε σε κομματάκια μπουκιάς.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό για να γίνει χυλός. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν με το χυλό.
3. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ρύζι. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τη σταφίδα, που προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει στο νερό για μια νύχτα.
4. Ρίχνουμε από επάνω το γάλα λίγο-λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
5. Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να στεγνώσει.

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και μπισκότα του Jamie Oliver

Κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και μπισκότα του Jamie Oliver
Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com/

Υλικά:
200γρ μπισκότα digestive 120gr καρύδια (κατά προτίμηση πέκαν), χοντροκομμένα
120gr φιστίκια αιγίνης (χαλεπιανά), αποφλοιωμένα
10 κόκκινα κεράσια, γλασαρισμένα ζαχαροπλαστικής
2 έτοιμες φωλιές μαρέγκας (κανονικό μέγεθος), σπασμένες στο χέρι
140gr ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας έτοιμο σιρόπι (golden syrup), ή μέλι
200γρ καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα (70%), σπασμένη σε κομμάτια


Προετοιμασία:
Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια απευθείας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα πεκάν, τα φιστίκια και τα κεράσια. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ.
Ετοιμάστε ένα μπεν μαρί τοποθετόντας ένα πυρίμαχο μπόλ πάνω από μία κατσαρόλα με νερο που κοχλάζει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μέχρι το βούτυρο και η σοκολάτα να λιώσουν εντελώς.
Προσθέστε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μπολ με τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Τοποθετήστε σε ένα βαθύ ταψάκι (20 x 30) πλαστική μεμβράνη αφήνοντας αρκετή να εξέχει των άκρων του δοχείου. Η μεμβράνη είναι σημαντική διότι θα σας βοηθήσει να το ξεφορμάρετε πιο εύκολα. Γεμίστε την φόρμα με το μείγμα σοκολάτας και πιέστε να απλώσει σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Διπλώνουμε την μεμβράνη πάνω από το κέικ για να καλυφθεί εντελώς το μείγμα μας.
Τοποθετούμε το κέικ μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει πριν το σερβίρουμε. Αναποδογυρίστε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και κόψτε σε μερίδες/φέτες.
Σερβίρετε κέικ σας κρύο με τον καφέ ή το τσάι σας. Απολαύστε! Κ

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Πικάντικο κοτόπουλο πανέ με τυρένια κρούστα

Μια απολαυστική συνταγή

Πικάντικο κοτόπουλο πανέ με τυρένια κρούσταΗ συνταγή αυτή αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η πάπρικα και το καγέν κάνουν το κοτόπουλο πιο πικάντικο. Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά χρησιμοποιήστε γλυκιά πάπρικα.

Υλικά
* 1 (γύρω στο 1 κιλό και 700 γραμμ.) κοτόπουλο
* 4 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
* 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.σ. αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 1½ κ.γλ. αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι ή ό,τι μυρωδικό σας αρέσει)
* 1½ κ.γλ. πάπρικα
* 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγέν

Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να τεμαχίσει το κοτόπουλο σε οκτώ κομμάτια ή το κόβουμε μόνοι μας. Το πλένουμε καλά, να φύγουν τυχόν κοκαλάκια. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί πολύ καλά ένα ένα κομμάτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά, παρμεζάνα, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένα βότανα, πάπρικα και πιπέρι καγέν. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά.
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο, με πινέλο ή με το χέρι, όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω γύρω πολύ καλά.
Ένα ένα κομμάτι το βουτάμε στο μείγμα παναρίσματος, με την πέτσα προς το πανάρισμα. Με τα δάχτυλα πιέζουμε το πανάρισμα να κολλήσει καλά πάνω στην πέτσα.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι με ρηχό χείλος. Τοποθετούμε κάθε παναρισμένο κομμάτι στο ταψί, με την παναρισμένη όψη προς τα πάνω. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλα τα κομμάτια. Ψήνουμε το κοτόπουλο πανέ στην τελευταία σχάρα για περίπου 50΄. Κάθε τόσο περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού ώσπου να ροδίσει και να κάνει ωραία τραγανή κρούστα.

Πηγή: argiro.gr

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Λεμονάτο Κοτόπουλο Σουβλάκι

Λεμονάτο Κοτόπουλο Σουβλάκι
ΣυνΛεμονάτο Κοτόπουλο Σουβλάκι
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/

Υλικά:

2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι (ή 2 μικρά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαντζουράνα
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προετοιμασία:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε στραγγιστήρι για λίγα λεπτά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την μαντζουράνα, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και σκεπάζουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Περνάμε το κοτόπουλο σε σουβλάκια (μια λωρίδα σε κάθε σουβλάκι). Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
Ψήνουμε το κοτόπουλο 3-4 λεπτά κάθε πλευρά ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Σερβίρετε με το κοτόπουλο με ρύζι και σάλτσα ντομάτας.

Καλή Όρεξη!

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε μπύρα

mosxari se mpyra

Τη συνταγή μου την έδωσε η καλή μου φίλη Δάφνη. Είναι μια γυναίκα που θαυμάζω. Σύζυγος, μητέρα, επιχειρηματίας, μορφωμένη, ευκατάστατη και από καλή οικογένεια δεν φοβάται να λερώσει καθόλου τα χέρια της στην κουζίνα και να φτιάξει απίθανα πράγματα.

ΥΛΙΚΑ (Για 4-5 άτομα θα φθάσει σίγουρα. Κανονικά θα έφθανε για παραπάνω, αλλά είναι πεντανόστιμο.)
900γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
1 κουταλάκι κόκκους κύμινου
1 κουταλάκι κόκκους κόλιανδρου
1 κουτί μπύρα
1 κουταλιά αλεύρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό τηγάνι βάλτε τους κόκκους κύμινου και κόλιανδρου και σε μέτρια φωτιά αφήστε τους για λίγο να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Βάλτε τους σε ένα γουδί και κονιοποιήστε τους.
Σε άλλο τηγάνι βάλτε τόσο ελαιόλαδο μόλις να καλυφθεί ο πάτος και σωτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Προσθέστε τα μπαχαρικά και την κουταλιά αλεύρι, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά. Φυλάξτε το στο πλάι.
Σε άλλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και σωτάρετε πολύ καλά λίγους- λίγους τους κύβους φιλέτου. Σε ένα σκεύος που διαθέτει καπάκι και μπαίνει σε φούρνο (μπορεί να είναι και κατσαρόλα) βάλτε μέσα τους σωταρισμένους κύβους κρέατος, το μίγμα των κρεμμυδιών, την μπύρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο λεμόνι και ψήστε το φαγητό στο φούρνο σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ½ ώρα στους 200ο C.

Tip: -Το κρέας θα πρέπει συνέχεια να καλύπτεται από μπύρα. Γι’ αυτό αν χρειαστεί προσθέστε λίγη ακόμη.
-Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας.
-Α! Μην ξεχάσετε το ψωμί, γιατί η σάλτσα θα γίνει ανάρπαστη!

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία

Φτιάξτε νόστιμα τσιπς λαχανικών


Φτιάξτε νόστιμα τσιπς λαχανικώνΣυνταγές για τους μικρούς μας φίλους

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες! Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Κάνει καλό στα μάτια, προστατεύει το στομάχι και είναι αναμφίβολα το πιο υγιεινό από όλα τα λαχανικά. Ίσως, και το πιο παρεξηγημένο από τα παιδιά. Πώς όμως θα πείσετε το βλασταράκι σας να τα αγαπήσει;

Συστατικά
• 1 πατάτα
• 2 μεγάλα κολοκύθια
• 2 καρότα
• μπρόκολο

Οδηγίες
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Καθόμαστε στο τραπέζι με τα πιτσιρίκια κι εμείς θα κόψουμε με το μαχαίρι τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα καρότα ενώ εκείνα θα κόψουν με ένα πλαστικό μαχαιράκι ή με το χέρι τις φουντίτσες από το μπρόκολο. (Μπορείτε να έχετε χαράξει εσείς την αρχή τους με το μαχαίρι σας). Επειδή, οι πατάτες και το καρότο ψήνονται πιο αργά από τα υπόλοιπα, φροντίζουμε να τα κόψουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με 1/2 φλιτζάνι λάδι και 1/2 κουταλιά αλάτι και τα ψήνουμε για 25 λεπτά στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε και κουρκούτι και να τα τηγανήσετε. Σε αυτή την περίπτωση στραγγίξτε το λάδι τους καλά και αφήστε τα για λίγο σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: lovebaby.gr

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Ρυζόγαλο

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Συνταγή της Ημέρας!

Ρυζόγαλο
Συνταγή για 6 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com/

Υλικά
4 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλαουρ.
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
κανέλα

Προετοιμασία:
Βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μία μέτρια κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Λίγο πριν απορροφήσει όλο το νερό κατεβάζουμε από την φωτιά.
Εν τω μεταξύ σε μία άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3.5 φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι και επαναφέρουμε στην φωτιά. Αφήστε να βράσουν για 10-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τοποθετούμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα μικρό μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλαουρ, το μοσχοκάρυδο και την βανίλια. Ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλαουρ στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε το ρυζόγαλο από πάνω με κανέλα.
Σερβίρετε το ρυζόγαλο σας ζεστό ή παγωμένο.
 
Απολαύστε!

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Κανελόνια µε κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα γιαουρτιού


Ένα οικογενειακό φαγητό

Σίγουρα έχει λίγη δουλειά παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο συνδυασμός κιμά, ντομάτας, γιαουρτιού και μελιτζάνας είναι απίθανος.

Υλικά
* 16 κανελόνια
* 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 ξερό κρεμμύδι
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
* 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
* 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 αυγό
* 2 κ.σ. κεφαλοτύρι

Για τη σάλτσα ντομάτας
* 400 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες φρέσκες ή κονκασέ
* 1 πρέζα ζάχαρη
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού
* 50 γραμμ. βούτυρο
* 50 γραμμ. αλεύρι
* 500 ml γάλα φρέσκο
* 200 γραμμ. (κεσέ) γιαούρτι στραγγιστό
* αλάτι
* πιπέρι
* 1/2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας για 5΄.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5΄-6΄.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ και λίγο λίγο ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την κρέμα για λίγα λεπτά να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35΄ στους 180οC στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.

Πηγή: argiro.gr

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Μπισκότα σαν μπράουνις


Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο

Μπισκότα σαν μπράουνιςΗ τέλεια σοκολατένια απόλαυση, μέσα μαλακά σαν μπράουνις και απ’ έξω τραγανά! Ένα είναι σίγουρο, απ’ αυτά τα μπισκότα δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!

Υλικά


120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1/4 κ.γλ. αλάτι
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη μαύρη
1 αυγό
1 βανίλια
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση


Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε μπολ και με μίξερ χειρός χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο, να αφρατέψει. Προσθέτουμε βροχηδόν τις δύο ζάχαρες (κρυσταλλική και μαύρη) και χτυπάμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και τα χτυπάμε να ενωθούν. Λίγο λίγο ρίχνουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι και χτυπάμε λίγο κάθε φορά ώστε να απορροφάει το μείγμα το αλεύρι.

Βάζουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο, να παγώσει καλά ώστε να πλάθεται, για περίπου 2,5 - 3 ώρες.

Βουτυρώνουμε δύο λαμαρίνες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Ρολάρουμε τα μπισκότα στην άχνη, να καλυφθούν καλά. Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 10΄. Όταν τα πιέζουμε στην κορυφή θα πρέπει να έχουν επαναφορά. Μέσα θα σας θυμίσουν μπράουνις και απέξω θα είναι τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε αεροστεγές κουτί.

Μερίδες: 16

Πηγή: argiro.gr

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Εναλλακτική συνταγή για μιλφέιγ


Με μέλι και χουρμάδες

Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί στη γεύση του μιλφέιγ! Εκτός από την κλασική συνταγή, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, για extra απόλαυση...

Υλικά

• 4 φλιτζάνια του τσαγιού χουρμάδες
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού κουάκερ
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ινδική καρύδα
• 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη (εάν νηστεύετε)
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό, περίπου
• λίγη τριμμένη φρυγανιά

Για το σερβίρισμα
χουρμάδες και ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Αφαιρείτε τα κουκούτσια των χουρμάδων, τους ψιλοκόβετε μέσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε ώσπου να γίνουν πολτός. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το κουάκερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι και την ινδική καρύδα. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε. Αρχίζετε να προσθέτετε λίγο λίγο το ζεστό νερό, μέχρι να πάρετε ένα μίγμα που απλώνεται εύκολα.

Απλώνετε το 1/3 του μίγματος της ζύμης σε ταψάκι ή πυρέξ, πιέζοντας το με κουτάλι. Πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά και κάνετε μια δεύτερη στρώση με το μίγμα των χουρμάδων και του μελιού.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Θα κάνετε 5 στρώσεις συνολικά: 3 με ζύμη και 2 με χουρμάδες, ενώ ενδιάμεσα στις στρώσεις θα πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνετε το γλυκό για 40', περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C, μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και έναν χουρμά για την κάθε μερίδα.

Πηγή: myworld

Υπέροχα ντόνατς!!!!


YLIKA
8 κουπες μπλε φαρινα γιωτης
1 2\3 κουπες γαλα
2\3 κουπας νερο
2 φακελακια μαγια
1 1\2 γλυκου κουτ αλατι
1 αυγο
3 κουτ σουπας βουτυρο
1\3 κουπας ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινετε ελαφρα το γαλα με το νερο ,ανακατευετε την μαγια με την φαρινα και την προσθετετε σιγα σιγα στο χλιαρο υγρο,προσθετετε την ζαχαρη,το αυγο,κ το αλατι,τα ζυμωνετε μεχρι να απορροφηθει ολο το αλευρι.Αφηνετε την ζυμη σε ζεστο μερος να διπλασιαστει ,και μετα κοβετε την ζυμη σε κομματια τα πλαθετε σαν κουλουρακια κ τα αφηνετε λιγο να φουσκωσουν ,τηγανιζετε τα ντοναντς σε καυτο λαδι και αφου τα στραγγισετε υα πασπαλιζετε με ζαχαρη!

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

τέλεια σπανακόπιτα!!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι΄
1 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο πράσο
1 πακετάκι μυρώνια
...1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο λαδάκι
250 γρ.φέτα
αλατοπίπερο
ΖΥΜΗ
αλέύρι οσο πάρει
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε ,πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι μας σε ενα μεγάλο μπώλ,κόβουμε μέσα τον άνηθο,τα κρεμμυδάκια ,το πράσο ,τα μυρώνια ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο,το λίγο λαδάκι ,και την φέτα ,τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΖΥΜΗ
σε μια λεκανίτσα αδειάζω το χλιαρό νερό και προσθέτω σιγά σι΄γα το αλεύρι και το αλάτι.Προσθέτω και ζυμώνω αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική να πλάθετε,το αφήνω λίγο να ξεκουραστέι και μετά το χωρίζω σε 4 μπαλάκια και με τον πλάστη ανοίγω το φύλο.Βάζω 2 από κάτω λαδόνωντας καλά το κάθε φύλο .και μετά στρωνω σπανάκι,μετά πάλι ενα φύλο,λάδωμα ξανά σπανάκι ,και τέλος τα δύο φύλα,μην ξεχάσετε κάθε φύλο και λάδι.τέλος την στρίβω γύρω γύρω ,την χαράσω και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο .








Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Χαλβάς ο σιμιγδαλένιος

Το πιο απλό και κλασσικό γλυκό

Ο φόβος κάθε μάνας (για να μη μιλήσουμε για τους μπαμπάδες) είναι να μη γίνει το παιδί της - και κυρίως ο γιος της - όταν μεγαλώσει… χαλβάς! Αλλά αν και όλοι τον τρέμουν σαν ιδίωμα του χαρακτήρα, τον λατρεύουν όταν πρόκειται να τον φάνε. Ετοιμάστε τον και εντυπωσιάστε με το πιο απλό και κλασσικό γλυκό.

Υλικά για μια φόρμα κέικ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι μέτριο ή χοντρό
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
½ ποτήρι μέλι
5 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 μοσχοκάρφια (μαγειρικά γαρίφαλα)
Φλούδα ενός λεμονιού
Κανέλα σκόνη

Σε ένα κατσαρολάκι μικρό ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τα γαρίφαλα, τη λεμονόφλουδα και το ξυλάκι κανέλας να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε μέσα από το σιρόπι τα γαρίφαλα, τη φλούδα και την κανέλα. Διατηρήστε το ζεστό.

Σε φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι και τσιγαρίστε το ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, έως ότου απορροφήσει το σιμιγδάλι όλο το λάδι. Κατόπιν ρίξτε το σιρόπι, με προσοχή ώστε να μην καείτε, μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό και να μην έχει υγρασία καθόλου το γλυκό.

Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια πετσέτα και από πάνω βάλτε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήστε για μισή ώρα, ώστε να κρυώσει λίγο ο χαλβάς και ρίξτε τον σε φόρμα του κέικ. Αφήστε τον για λίγο να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρετε. Πασπαλίστε με τη σκόνη κανέλας και σερβίρετε.

Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε κατά τη διάρκεια που τσιγαρίζετε το σιμιγδάλι και ξηρούς καρπούς, αλλά και σταφίδες. Η διαδικασία παραμένει ίδια από εκεί και πέρα.

Πηγή: mother.gr

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

 

Συστατικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Pumaro
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λάδι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
  2. Τον ανακατεύουμε καλά για να ξεσβωλιάσει. Ρίχνουμε τη σάλτσα, τα γαρύφαλλα, την κανέλα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το περισσότερο ζουμί (περίπου 40').
  3. Έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  4. Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο τυράκι

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Συνταγή της Ημέρας!

Καλαμάρι Στιφάδο
Συνταγή για 4-6 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com/

Υλικά:

1kg καλαμαράκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στην μέση
1,5 φλιτζάνια ντομάτες περασμένες στον τρίφτη (κονσέρβα)
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Αφαιρέστε το σκόρδο την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το λευκό κρασί, το ξύδι, τα φύλλα δάφνης, το μπουκοβο, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα υλικά στην κατσαρόλα να κοχλάσουν και μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Προσθέστε το καλαμάρι και ανακατέψτε την σάλτσα να το καλύψει. Αφήστε τα υλικά να κοχλάσουν και πάλι και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο ψωμί και γιαούρτι.

Καλή Όρεξη!


ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστά μανιτάρια πορτομπέλο

σοτέ για εσένα και εκείνον μόνο

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Άλλη μία συνταγή ιδανική για μία βραδιά για δύο... Μαγειρέψτε για τον σύντροφο σας κάτι ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα και αφροδισιακό και κάντε την ιδανική αρχή για μία πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά.
Υλικά
2 κουτιά μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε 1,5 κουταλιές ελαιόλαδο,βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
2. Βγάλτε τα μανιτάρια από την φωτιά σε ένα τηγάνι σε μία πιατέλα και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, βάζετε αλάτι και αρκετό πιπέρι. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα όσο ακόμα είναι ζεστά για να λιώσει και να γίνει πλούσιο.
Tip: Σερβίρετε ζεστά.

αντιγραφη   απο  24ωρο:

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Πως φτιάχνεται το μαλλί της γριάς (όχι της γειτόνισσας)

ΠΗΓΗ   http://www.kefalonizw.com
Το μαλλί της γριάς δεν είναι τίποτε άλλο παρά ζάχαρη και χρωστική ουσία, και η παρασκευή του είναι σχετικά απλή υπόθεση, αρκεί να διαθέτει κανείς την κατάλληλη μηχανή.
Στο κέντρο της μηχανής υπάρχει ένα δοχείο, μέσα στο οποίο η ζάχαρη θερμαίνεται και η μορφή της από κρυσταλλική γίνεται ρευστή. Καθώς το δοχείο περιστρέφεται, η ρευστή ζάχαρη βγαίνει από μικρές τρυπίτσες. Μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα, ψύχεται και γίνεται πορώδης. Δεν προλαβαίνει να κρυσταλλωθεί εκ νέου, αλλά αντίθετα σχηματίζει τις πασίγνωστες μακρόστενες ζαχαρένιες «τρίχες».
Στα τοιχώματα του μεταλλικού βαρελιού στη μέση του οποίου βρίσκεται το δοχείο με τη ζάχαρη συγκεντρώνονται οι «τρίχες». Αν τώρα βάλουμε ένα καλαμάκι κοντά σε αυτά τα τοιχώματα, οι ζαχαρένιες τρίχες τυλίγονται πάνω του και η λιχουδιά είναι έτοιμη!
Αν ρίξουμε νερό πάνω σε μαλλί της γριάς, οι τρίχες θα λιώσουν αμέσως – και θα διαπιστώσουμε ότι όλο κι όλο δεν είναι παρά δυο κουταλιές ζάχαρη.

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Πατάτες με κοτόπουλο ογκρατέν


Θα το λατρέψετε

Αυτό το πεντανόστιμο ογκρατέν είναι μια ιδανική επιλογή για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Σερβίρετέ το αχνιστό με φρέσκια σαλάτα και μικροί, μεγάλοι θα το λατρέψουν!

1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7΄-8΄ μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.

2. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.

3. Σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα.

4. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 35΄ - 40΄, έως ότου το φαγητό ροδίσει σχηματίζοντας κρούστα.

Υλικά
• 6 πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
• 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
• 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
• 500 γραμ. φρέσκο γάλα
• 2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

"Τζούλια ξάπλα";




Δευτέρα 22.03.10
Σε ποιο εστιατόριο της Κεφαλονιάς σερβίρουν
tzoulia_piato_300.jpg
 Για δείτε...
 αντιγραφή  από  την  kefaloniapress.gr
Αυτό θα πει Κεφαλλονίτικο επιχειρηματικό ταμπεραμέντο!! Μέσα στο κλίμα της εποχής και η ψησταριά Fotis Family στον Πόρο. 
Το πιάτο της ημέρας είναι " η Τζούλια ξάπλα" και σερβίρεται με δροσερή ρομπόλα όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς Γιώργος Γκιάφης.
Ψιτ πατριώτες; Για κάντε μια βόλτα στο Πόρο μεριά στο Fotis Family.. Σίγουρα δεν θα χάσετε...
tzoulias_piato.jpg
 fotis_family.jpg
 Αντιγραφή από το facebook fotisfamily