Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ



Πατάτες με σαφράν και κρασί

Για 4-6 άτομα

1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις πατάτες. Δεν τις τηγανίζετε, τις σοτάρετε μέχρι να πιάσουν γύρω- γύρω μια μικρή κρούστα.

Όταν όλες οι πατάτες έχουν γυαλίσει καλά τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Μην σας φοβίζει το υλικό δεν θα βγουν γλυκές οι πατάτες , η ζάχαρη θα καραμελώσει.

Τις ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σβήνετε με το νεροπότηρο λευκό κρασί, ρίχνετε μέσα το σαφράν, ανακατεύετε καλά να σκορπιστεί παντού το υπέροχο χρώμα του σαφράν, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Ανοίγετε τη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν οι πατάτες μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί και να μείνει μόνο το λάδι.

Τις ανακατεύετε με προσοχή για να μη σπάσουν. XΡΟΝΟΣ  30 ΛΕΠΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου