ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Προσθέστε ή αφαιρέστε τα χορταρικά της αρεσκείας σας
Αλ?υρή όσο πρέπει και αρω?ατική όσο τη θέλετε. Προσθέστε ή αφαιρέστε τα χορταρικά της αρεσκείας σας και θα έχετε ?ια νόστι?η παραλλαγή.
Υλικά (για ένα στρογγυλό ταψί δια?έτρου 30 εκ.)
Για το φύλλο
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει ?όνο του
- 220 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. ?αργαρίνη, λιω?ένη
- 1 αβγό
- λίγο αλάτι ή 3 κ.σ. πεκορίνο, τρι??ένο
- 200 γρ. σπανάκι, ψιλοκο??ένο
- 100 γρ. σέσκουλα, ψιλοκο??ένα
- 200 γρ. πράσα, ψιλοκο??ένα
- 1 ?ατσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκο??ένες
- 1 ?ατσάκι ?υρώνια, ψιλοκο??ένα
- 1 ?ατσάκι ?άραθο, ψιλοκο??ένο
- 1 ?ατσάκι άνηθο, ψιλοκο??ένο
- 1 ?ατσάκι φρέσκα κρε??υδάκια, ψιλοκο??ένα
- 800 γρ. φέτα, σε χονδρά κο??άτια
- 4 αβγά
- λίγο πιπέρι
- 1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τραχανά, γλυκό
Εκτέλεση
Φύλλο: Βάζου?ε όλα τα υλικά σε ?ια λεκάνη και ζυ?ώνου?ε καλά ώσπου να ενωθούν και να έχου?ε ?ια ο?οιογενή ζύ?η. Χωρίζου?ε το ζυ?άρι σε δύο ?πάλες.
Γέ?ιση: Προθερ?αίνου?ε τον φούρνο στους 160°C. Πλένου?ε πολύ καλά όλα τα χορταρικά, τα βάζου?ε σε ?ια λεκάνη, προσθέτου?ε 3-4 κ.σ. αλάτι και ανακατεύου?ε ?ε τα χέρια. Σκεπάζου?ε τη λεκάνη ?ε ?ια πετσέτα για περίπου 1 ώρα.
Παίρνου?ε λίγα λίγα τα χορταρικά και τα στύβου?ε καλά ?ε τα χέρια. Βάζου?ε σε άλλη λεκάνη τα στυ??ένα χόρτα, προσθέτου?ε τη φέτα, τα αβγά, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον τραχανά και ανακατεύου?ε για να αποκτήσουν ο?οιογένεια.
Σύνθεση: Λαδώνου?ε ένα ταψί, απλώνου?ε το φύλλο και από πάνω του το ?είγ?α. Σκεπάζου?ε ?ε το άλλο φύλλο και λαδώνου?ε την πίτα ?ε ένα πινέλο. Τη χαράσσου?ε σε καρέ ή ρό?βους και βάζου?ε το ταψί στον φούρνο για 25-30 λεπτά, ?έχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου