ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
ΥΛΙΚΑ
- 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
- ¼ κιλού σκληρή φέτα (σε κύβους)
- 3 αβγά
- ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 100 γρ. κίτρινο τυρί (τριμμένο)
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομ. άνηθος
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομ. μαϊντανός
- 1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πρώτα χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο με κουζινικό σύρμα και σε ένα αρκετά βαθύ μπολ. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν, αφού πρώτα τα έχουμε αναμείξει και κοσκινίσει. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα και όταν τα υλικά «ενωθούν» αρκετά ρίχνουμε τα κυβάκια της φέτας, το κίτρινο τυρί, όλα τα αρωματικά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα για μερικά ακόμα λεπτά.
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φορμίτσα για κέικ, στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα (αν δεν έχουμε πρόχειρη, απλά βουτυρώνουμε τη φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο –στους 180oC- φούρνο για 30 με 40 λεπτά έως ότου το κέικ να πάρει χρώμα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και αλλαντικά της αρεσκείας μας αλλά όπως και στη περίπτωση της φέτας θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τη ποσότητα του αλατιού που θα βάλουμε.
Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου