ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Μια εύκολη συνταγή για κεκάκια που θα συνοδεύσουν άψογα τον καφέ ή το τσάι σας.
Υλικά
225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
225 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
80 γραμμάρια μέλι
170 γραμμάρια βούτυρο
225 γραμμάρια ζάχαρη
2 κόκκινα μήλα αποφλοιωμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
110 γραμμάρια σταφίδες
225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
225 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
80 γραμμάρια μέλι
170 γραμμάρια βούτυρο
225 γραμμάρια ζάχαρη
2 κόκκινα μήλα αποφλοιωμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
110 γραμμάρια σταφίδες
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη και τη σόδα.
3. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν όλα τα υλικά.
3. Ανακατέψτε τα δύο παραπάνω μείγματα καλά.
4. Σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψάκι που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί στρώστε το μισό από το μείγμα και πατήστε το καλά.
5. Ανακατέψτε τα μήλα και τις σταφίδες και πασπαλίστε τα πάνω από τη στρωμένη ζύμη στο ταψάκι. Απλώστε από πάνω ομοιόμορφα την υπόλοιπη ζύμη.
6. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε σε τετράγωνα. Αφαιρέστε το από το ταψί, αφήστε το να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε.
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη και τη σόδα.
3. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν όλα τα υλικά.
3. Ανακατέψτε τα δύο παραπάνω μείγματα καλά.
4. Σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψάκι που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί στρώστε το μισό από το μείγμα και πατήστε το καλά.
5. Ανακατέψτε τα μήλα και τις σταφίδες και πασπαλίστε τα πάνω από τη στρωμένη ζύμη στο ταψάκι. Απλώστε από πάνω ομοιόμορφα την υπόλοιπη ζύμη.
6. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε σε τετράγωνα. Αφαιρέστε το από το ταψί, αφήστε το να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε.
Πηγή: http://www.queen.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου