συνταγή Βασ. Λορετζάτου
- Χρόνος Μαγειρέματος * 45 λεπτά
- Χρόνος προετοιμασίας * 360 λεπτά
- 1/4 καλό φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 300 γραμμ. ζάχαρη
- 4-5 αβγά
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη καλά να γίνει σκόνη
- λίγο αλάτι
- 1 κ.σ. μαχλέπι
- 1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
- 50 γραμμ. φρέσκια μαγιά
- 1 κρόκος αβγού για το άλειμμα
- Για το γαρνίρισμα:
- λευκό και μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
- Διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ρίχνετε στη λεκάνη του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο λιωμένο, τη μαγιά, τα αβγά, τη μαστίχα, το αλάτι, το μαχλέπι και τη ζάχαρη και τα ζυμώνετε για αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μια ελαστική, λεία ζύμη.
- Την αφήνετε περίπου 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και περιμένετε μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο.
- Στη συνέχεια τη ζυμώνετε πάλι. Πλάθετε τα τσουρέκια. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
- Τοποθετείτε μέσα τα τσουρέκια και τα αφήνετε σκεπασμένα με πετσέτα να φουσκώσουν περίπου για 1 ώρα και 30΄.
- Με τον κρόκο του αβγού αλείφετε την εξωτερική επιφάνειά τους και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Φέτος πρωτοτυπήστε δοκιμάζοντας μία συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι για την υπέροχη γεύση, αλλά και τα φανταστικά της αρώματα.
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου