- 600 γρ. φασολάκια, κατεψυγμένα (ή φρέσκα, στην εποχή τους, καθαρισμένα)
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη (αν σας αρέσουν τα καυτερά, αναζητήστε σε κεντρικά μπαχαράδικα το πράσινο κάρι)
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ (σε ξηροκαρπάδικα αλλά και στα σούπερ μάρκετ)
- 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια ή ξερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι
Μερίδες 3-4
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 20΄
Διαδικασία Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Δεν πρέπει να παραμαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το τσίλι (αν βάλουμε) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά. Τότε ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ, τα στραγγισμένα φασολάκια, αλατίζουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε ζωηρά για 6 - 7 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου