Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Τηγανητά φασολάκια με κάρι και αμύγδαλα


ΑΠΟ   ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟMια εξωτική νότα στη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Υλικά
  • 600 γρ. φασολάκια, κατεψυγμένα (ή φρέσκα, στην εποχή τους, καθαρισμένα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη (αν σας αρέσουν τα καυτερά, αναζητήστε σε κεντρικά μπαχαράδικα το πράσινο κάρι)
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ (σε ξηροκαρπάδικα αλλά και στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια ή ξερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
Μερίδες 3-4
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 20΄
Διαδικασία Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Δεν πρέπει να παραμαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
 
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το τσίλι (αν βάλουμε) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά. Τότε ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ, τα στραγγισμένα φασολάκια, αλατίζουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε ζωηρά για 6 - 7 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου