Δε θα μείνει ψίχουλο.
ραγανή, πεντανόστιμη και εύκολη τάρτα με μπέικον και πράσο
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Μια υπέροχη, λαχταριστή τάρτα, που μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο με τον πιο απλό τρόπο και να σας κάνει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο.
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα
80γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 αυγά
200ml γάλα
100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα
80γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 αυγά
200ml γάλα
100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και αφήστε την ζύμη να ξεπαγώσει.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε το και βάλτε τα πράσα να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν (γύρω στα 8 λεπτά). Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν μαζί με το μπέικον.
3. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά.
4. Απλώστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι και ψήστε την για 15 με 20 λεπτά.
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και αφήστε την ζύμη να ξεπαγώσει.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε το και βάλτε τα πράσα να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν (γύρω στα 8 λεπτά). Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν μαζί με το μπέικον.
3. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά.
4. Απλώστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι και ψήστε την για 15 με 20 λεπτά.
5. Βγάλτε την από το φούρνο και ρίξτε μέσα τα πράσα με το μπέικον. Περιχύστε με το μείγμα και βάλτε την τάρτα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να φουσκώσει και η ζύμη να πάρει χρώμα. Αφήστε την λίγο να σταθεί και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου