ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ πακέτο μαργαρίνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κεσεδάκι ζελέ με γεύση φράουλας (έτοιμο)
- 1 φακελάκι κρέμα φράουλας
- 250 ml. γάλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού τριμ. καρυδόψιχα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φράουλες (για γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα καβουρδίζουμε σε κατσαρολάκι, ελαφρά, με τη μαργαρίνη. Παράλληλα, διαλύουμε το ζελέ της φράουλας με ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να κρυώσει καλά. «Χτυπάμε» τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και ενώ συνεχίζουμε το «χτύπημα» προσθέτουμε το κρύο ζελέ. Έπειτα, αδειάζουμε τη κρέμα φράουλας, αφού πρώτα την έχουμε «χτυπήσει» με το γάλα και μετά ρίχνουμε την τριμμένη καρυδόψιχα.
2. Στρώνουμε τα μισά καβουρδισμένα μπισκότα σ' ένα μακρόστενο τάπερ, ρίχνουμε όλο το μείγμα από πάνω και βάζουμε το σκεύος στη κατάψυξη να παγώσει. Όταν ετοιμαστεί, πασπαλίζουμε το παγωτό με τα υπόλοιπα μπισκότα και το στολίζουμε με τις φράουλες. Διατηρούμε το γλυκό στη κατάψυξη.
Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 8
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου