ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟΣ
Τα πιο υγιεινά κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ. Χωρίς ίχνος κακών λιπαρών, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ίνες και καλής ποιότητας λιπαρά.
Υλικά για 4 μερίδες
2 φλιτζάνια βρασμένα βλίτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που σας περισσεύουν και δεν θέλετε να τα πετάξετε)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα χόρτα να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το δυόσμο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα χόρτα καλά στραγγισμένα, το αυγό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και τη βρώμη ώστε να γίνει μια ζύμη. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα πιο υγιεινά κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ. Χωρίς ίχνος κακών λιπαρών, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ίνες και καλής ποιότητας λιπαρά.
Υλικά για 4 μερίδες
2 φλιτζάνια βρασμένα βλίτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που σας περισσεύουν και δεν θέλετε να τα πετάξετε)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα χόρτα να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το δυόσμο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα χόρτα καλά στραγγισμένα, το αυγό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και τη βρώμη ώστε να γίνει μια ζύμη. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου