Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Κεφαλλονίτικο κοκκινιστό


Τι χρειαζόμαστε:
  • 1-1,5kg μοσχάρι ψαχνό για κοκκινιστό
  • 3 μεσαία κρεμμύδια
  • 2 σκόρδα
  • 1 πιπεριά (προαιρετικά)
  • ντομάτα τριμμένη στον τριφτη, η αν δεν εχουμε φρεσκια προσθέτουμε 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • κρασί για το τσιγάρισμα
  • αλάτι
  • λάδι
  • πιπέρι
  • μερικούς κόκκους μπαχάρι
μερικές πρόκες του γαρύφαλλου
Πως το κάνουμε:
  1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι ώσπου να πάρει χρώμα.
  2. Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κομμένο σκόρδο και την πιπεριά. Όταν τσιγαριστούν, τα σβήνουμε με κρασί.
  3. Αφήνουμε να βράσει για κανενα 5λεπτο και ρίχνουμε το ντοματάκι. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το πιπέρι, το γαρύφαλλο και το μπαχάρι. Προσθέτουμε αρκετό νερό για να βράσει.
  4. Καθως βράζει αν δούμε οτι θελει κι άλλο νερο προσθέτουμε ζεστο νερο από τον βραστήρα.
  5. Στο τελος ριχνουμε και το αλατι
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατατες , ρύζι, ή μακαρόνια…
Επισης αν βρουμε την ΄κοσέρβα΄ την κεφαλονιτικη (πελτές ντομάτας απο φρέσκιες ντοματες και με αρκετο αλατι.) Αν την βρούμε, το φαγητο μας θα γινει πιο νόστιμο αλλά θα πρέπει να μειωσουμε το αλάτι γιατί ειναι αλμυρή την κεφαλονιτικη

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Χορτοτυρόπιτα


ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Προσθέστε ή αφαιρέστε τα χορταρικά της αρεσκείας σας

Χορτοτυρόπιτα



Αλ?υρή όσο πρέπει και αρω?ατική όσο τη θέλετε. Προσθέστε ή αφαιρέστε τα χορταρικά της αρεσκείας σας και θα έχετε ?ια νόστι?η παραλλαγή.

Υλικά (για ένα στρογγυλό ταψί δια?έτρου 30 εκ.)
Για το φύλλο

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ



Πατάτες με σαφράν και κρασί

Για 4-6 άτομα

1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Mαγιονέζα yummy σε χρόνο


by pandespani

Η μαγιονέζα είναι μια εντελώς παραξηγημένης δυσκολίας σάλτσα. Γίνεται πολύ γρήγορα -λιγότερο από 5 λεπτά- πανεύκολα και οι πιθανότητες να “κόψει” είναι δυσανάλογα μικρές σε σχέση με το μυθικό άγχος που καμιά φορά προξενεί! Δεν χρειάζεται να είστε chef για να την κάνετε τέλεια! Ακολουθείστε απλώς τα εξής τρία σημεία-κλειδιά κι αυτό είναι όλο.
Ήτοι,
Πρώτον και σημαντικό: Υλικά και σκεύη πρέπει να είναι στην ίδια θερμοκρασία -όχι κρύα αυγά, λεμόνι απ’ το ψυγείο και λάδι απ’ το ντουλάπι. Ούτε ζεστά υλικά σε δροσερό μπολ.

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Φακές πιρουνάτες με φέτα και ελιές


ΑΛΛΗ ΜΙΑ  ΣΥΝΤΑΓΗ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φακές, κατά προτίμηση χοντρές
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 10 μικρά ντοματίνια τύπου τσέρι, κομμένα στα δύο
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος ή 1 κουτ. γλυκού ξερός τριμμένος
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 12 ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια 
Για τη σάλτσα

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Αλμυρό κέικ με τυρί φέτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ




ΥΛΙΚΑ
- 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
- ¼ κιλού σκληρή φέτα (σε κύβους)
- 3 αβγά
- ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 100 γρ. κίτρινο τυρί (τριμμένο)
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομ. άνηθος
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομ. μαϊντανός
- 1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι