Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Χαλβάς τύπου Φαρσάλων

Χαλβάς τύπου Φαρσάλων

Υλικά

  • Νισεστέ 1 1/2 φλυζάνι του τσαγιού
  • Νερό 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Μαργαρίνη ή βούτυρο φυτικό 1 φλυτζάνι του τσαγιού λιωμένο
  • Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του
  • Αμύγδαλα απρισμένα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Κανέλα ή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Χωρίζουμε τα αμύγδαλα στη μέση και τα καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι ή τα ψήνουμε στον φούρνο για 2- 3 λεπτά. Σε ένα μπολ  βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το νισεστέ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη,  3 κουταλιές νερό και τον χυμό από το λεμόνι και σε μέτρια φωτιά με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, να γίνει η ζάχαρη σκούρα καραμέλα. Λιώνουμε την μαργαρίνη ή το φυτικό βούτυρο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα (προσοχή να μην καούμε γιατί με το βράσιμο  κάνει φουσκάλες που σκάνε). Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο – λίγο το διάλυμα του νισεστέ,  ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μέχρι να πήξει  το μείγμα , να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ,να είναι μια διάφανη μάζα και να μην κολλάει στον πάτο τότε αμέσως ρίχνουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε 2-3 φορές και αφαιρούμε από την φωτιά. Αδειάζουμε από την κατσαρόλα το μείγμα σε μια πιατέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα ή κρυσταλλική  ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου