Πρόκειται για μια καταπληκτική συνταγή της γιαγιάς μου που έχει ξετρελάνει πολύ κόσμο!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο
- 250γρ πορτοκαλάδα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
- 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 500γρ ζάχαρη
- 2 κιλά αλεύρι
- 500γρ καρύδια
Για το σιρόπι:
- 1 κιλό μέλι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
Πως το κάνουμε:
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λέκάνη και τα ζυμώνουμε
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι
- Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε
- Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου