Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Τραγανοί κουραμπιέδες

Υλικά
  • βούτυρο γάλακτος ή τύπου Κερκύρας ή αγελάδος
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη + μπόλικη επιπλέον, για την επικάλυψη
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 3 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • 3-3½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα 
Μερίδες για περίπου 1 κιλό
Προετοιμασία περίπου 30΄
ΔιαδικασίαΧτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει αρκετά (περίπου 10 λεπτά). Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ, το ανθόνερο και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια (όχι όλο μαζί το αλεύρι γιατί μπορεί να μην χρειαστεί).

Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σταματάμε το χτύπημα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε (στρογγυλό, μισοφέγγαρο κ.λπ.) και τους βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 30 λεπτά. Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμη ζεστοί.

Μυστικά
  •  Σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου ανακάτεμα (ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά γιατί αλλιώς σφίγγουν), οι κουραμπιέδες θέλουν πολύ χτύπημα.  
  • Επιλέγουμε ένα καλό βούτυρο για να γίνουν πιο αρωματικοί.
  • Για πρωτοτυπία αντικαθιστούμε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή φυστίκια τύπου Αιγίνης.
Εστάλη από Β.Λορετζάτο
glykesistories
επισης  μια δευτερη συνταγη
Τι χρειαζόμαστε:
Mείγμα 1:
125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
125 γρ. βούτυρο γάλακτος
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα ωμά
75 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά μπεϊκιν πάουτερ
1 κουταλιά ανθόνερο
1-2 βανίλιες (εξαρτάται από το γούστο του καθενός)
Mείγμα 2:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Mείγμα 3:
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα κρύα όχι ζεστά (αν είναι ζεστά θα λιώσει το βούτυρο και θα χαλάσει η ζύμη)
Για το πασπάλισμα:
ανθόνερο και άχνη ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1) Χτυπάμε όλα τα υλικά του μείγματος στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν για περίπου μισό λεπτό.
Βήμα 2 2) Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα 2 (300 γρ. για όλες τις χρήσεις) και χτυπάμε για άλλο μισό λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 3 3) Τέλος ρίχνουμε το μείγμα 3 και ανακατεύουμε με το χέρι.
Βήμα 4 4) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Βήμα 5 5) Τα αφήνουμε αφού τα βγάλουμε από το φούρνο για 10 λεπτά ώσπου να κρυώσουν. Προσοχή: Αν δεν τα αφησετε 10 λεπτά και πάτε να τα βγάλετε από το ταψί θα διαλυθούν.
Βήμα 6 6) Πασπαλίζουμε με λίγο ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα βούτυρα και τα δύο από το ψυγείο. Δεν τα λιώνουμε, δεν τα βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Μου άρεσε η συντσγή γιατί βγαίνουν μαλακά και δεν μοιάζουν με μπισκότα! Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου