Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς με σοκολάτα θα χρειαστείτε
- 50γρ. αμύγδαλα
- 50γρ. φουντούκια
- 50γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 90γρ. ζάχαρη
- 30γρ. νερό
- 250γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετείτε στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν, αλλά επιμένετε στο ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και απλώνετε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνετε να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ βάζετε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνετε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύετε συνεχώς και μόλις λιώσει, αποσύρετε από τη φωτιά. Την ανακατεύετε συνεχώς μέσα στο μπολ με μια ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), με κυκλικές κινήσεις μέχρι να κρυώσει και να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή.
- Μόλις κρυώσουν οι ξηροί καρποί, θα έχουν ενωθεί σε ενιαίο κομμάτι. Τους σπάτε σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία βουτάτε στην κουβερτούρα. Τα τινάζετε να πέσει η περίσσεια σοκολάτας και τα τοποθετείτε πάνω σε μία λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου