Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Χούμους με Ταχίνι

Το χούμους είναι μια πολύ αγαπημένη συνταγή με ανατολίτικες ρίζες. Φτιάχνεται με ρεβύθια και ταχίνι και υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βάλουμε περισσότερα όσπρια στην διατροφή μας και να διανθίσουμε τις επιλογές μας σε κρέμες που μπορούμε να αλλείψουμε στο ψωμί.
χουμους
Το χούμους είναι ιδανικό για σάντουιτς μαζί με ψητά λαχανικά και μαρούλι. Είναι επίσης ιδανικό για ορεκτικό πάνω σε ψωμάκια ή για ντιπ με κριτσίνια ή κομμένα λαχανικά.

hummus
Τα 2 βασικά συσταστικά του χούμους, τα ρεμύθια και το ταχίνι δίνουν πολλά θρεπτικά συστατικά οπως πρωτεϊνες και ασβέστιο. Ειδικά αν νηστεύεις ή είσαι vegan, το χούμους άξια μπορεί να αποτελέσει μια κορυφαία διατροφική λύση!
Δες το βίντεο και δοκίμασε το!
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. βρασμένα ρεβυθια (1 μπολ, δες το βιντεο)
50 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
1/2 λεμόνι
Από 1 πρέζα κάρυ, κύμινο, πάπρικα
1 κουταλάκι σόγια σος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι, πιπέρι
Λίγο νερό

Χρησιμοποιούμε αυτό εδώ το multi από κατάστημα vicko  που είναι τώρα σε προσφορά 9.90 ευρώ.
Η Εκτέλεση είναι πολύ απλή! βάζεις τα υλικά στο μούλτι και χτυπάς να γίνουν κρέμα. Αφού πρώτα χτυπήσεις μία φορά βάλε λίγο νερό μέσα. Προσοχή μην βάλεις πολύ και γίνει πολύ ρευστή η κρέμα. Στην πορεία δοκίμασε και βάλε λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά ανάλογα με το πως σου αρέσει.
Καλή όρεξη!
houmous


Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.
Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.
Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου