AΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτα(δεν είναι όλες νηστίσιμες,ελέγχουμε την συσκευασία)
- 4 ποτήρια νερό
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 3 βανίλιες
- ξύσμα ενός λεμονιού(μπορείτε και λιγότερο γιατί έχει έντονο άρωμα)
- 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι ή 2 κ.σ μαργαρίνη λιωμένη
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
- Κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε την μαργαρίνη η το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού
- Σε ένα λαδωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας,από πάνω στρώνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτετρο φύλλο σφολιάτας
- Στρώνουμε τις ακρες γυρω γυρω στο ταψί,χαράσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανελα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου