Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Kρασάτα καλαμαράκια με μαϊντανό

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η αρχή της Σαρακοστής, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί και το τέλος της Αποκριάς. Το τραπέζι της διαφέρει από τα υπόλοιπα. Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώμε λαγάνα, έναν άζυμο άρτο δηλαδή, και πολλά άλλα νηστίσιμα φαγητά όπως ταραμοσαλάτα, γίγαντες φούρνου, χταπόδι με μακαρονάκι και μανιτάρια ψητά. Για αυτή την Καθαρά Δευτέρα, όμως, επιλέξαμε πέντε συνταγές, οι οποίες τηρούν μεν την παράδοση αλλά έχουν και μια πιο ... γκουρμέ διάθεση!


Υλικά:

1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί 
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες 
2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 
1 ματσάκι μαϊντανό 
Ελαιόλαδο 
Αλάτι Πιπέρι ΚΑΙ
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα βαθύ σκεύος λάδι να κάψει και τσιγαρίστε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέστε και τα καλαμαράκια και σοτάρετε για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα.
Σβήστε το φαγητό με το κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί καλά. Συνεχίστε με τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, τις πιπεριές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώστε.
Σκεπάστε το σκεύος και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε σκέτο ή με ρύζι. 
Συνταγή: tlife.gr
- See more at: http://www.mama365.gr/14873/prototypes-syntages-gia-to-trapezi-ths-katharas-d.html#sthash.dwatnqWC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου