ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ
Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό επί μία ώρα να ξαλμυρίσει. Τσιγαρίζουμε με το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε τον ταραμά, την δάφνη,αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και τον μαιντανό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να "πιουν"¨το νερό.Βράζουμε τα μακαρόνια.Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγη τριμμένη φρυγανιά και την σάλτσα.
Υλικά :
μισό κιλό μακαρόνια
200 γραμμάρια ταραμάς
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
2 φλυτζάνια χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές μαιντανός
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό επί μία ώρα να ξαλμυρίσει. Τσιγαρίζουμε με το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε τον ταραμά, την δάφνη,αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και τον μαιντανό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να "πιουν"¨το νερό.Βράζουμε τα μακαρόνια.Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγη τριμμένη φρυγανιά και την σάλτσα.
Υλικά :
μισό κιλό μακαρόνια
200 γραμμάρια ταραμάς
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
2 φλυτζάνια χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές μαιντανός
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ | |||||||
Κεφτεδάκια με τόνο
ΥΛΙΚΑ
α) ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κονσέρβες ντοματάκια (περίπου 800γρ.) λίγο μαιντανό χοντροκομμένο μια πρέζα ρίγανη λίγο κρασόξυδο ίσως χρειαστεί αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο β) ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ 400 γρ. τόνο 50 γρ. κουκουνάρι 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί στραγγισμένο από το νερό 2 αυγά 60 γρ. παρμεζάνα 1 κ.σ. κανέλα μια χούφτα μαιντανό ψιλοκομμένο μια πρέζα ρίγανη χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για τη σάλτσα : Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν...Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα...Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ή και κρασόξυδο ανάλογα με τα γούστα.... Για τα κεφτεδάκια : Κόβουμε σε μικρούς κύβους τον τόνο, αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα και τον σωταρουμε μαζί με το κουκουνάρι και την κανέλα καλά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να παρει χρώμαο τόνος και να "ψηθούν" τα κουκουνάρια (γύρω στα 1-2 λεπτά)...Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, αφήνοντας να κρυώσει κανα 5λεπτο..Προσθέτουμε στο μπώλ τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά...Βουτάμε τα χέρια σε νερό και φτιαχνουμε απο το μείγμα τα κεφτεδάκια μας....Αν κολλάει πολυ προσθέτουμε λίγο μπαγιάτικο ψωμί ακόμα....Τα βάζουμε σε λαδωμένη πιατέλα ή μπώλ και αφήνουμε στο ψυγειο για καμμιά ώρα,έτσι για τιμωρία γιατί μας παίδεψαν λίγο....Ξαναβάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν καλά χρώμα παντού....Ήρθε η ώρα να τα βαφτίσουμε μέσα στη σάλτσα,να ρίξουμε και λίγο μαιντανό που μας έμεινε από πάνω και λίγες πινελιές ελαιόλαδο...Μπορούν να συνοδευτούν με μακαρόνια (spaghetti ή linguine)...αλλά καλή είναι και η πατροπαράδοτη"παπάρα" με ψρέσκο και ζεστό ψωμι.... | ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει 2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές 3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά 4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι. ΥΛΙΚΑ : 750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος 3 κ. σ. ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ Θυμάρι Ρίγανη 1 κ. γ. ζάχαρη |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου