Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Ταραμοσαλάτα με πατάτα


Η αργία της Καθαρής Δευτέρας πλησιάζει και το παραδοσιακό φαγητό, που δε λείπει από το σαρακοστιανό τραπέζι δεν είναι άλλο από την ταραμοσαλάτα. Για τη λαγάνα δεν κάνω λόγο..εξυπακούεται. Σίγουρα συνταγές για ταραμοσαλάτα θα έχετε δει αρκετές και πιθανόν να φτιάχνετε εδώ και χρόνια τη δική σας. Αυτή που ακολουθεί διαφέρει ως προς τις άλλες στο ότι δεν έχει ψωμί, όπως συνηθίζεται, αλλά πατάτα. Μου αρέσει περισσότερο ακριβώς γι αυτό το λόγο, το ψωμί πάντα μου έδινε την αίσθηση ότι τραβάει πολύ λάδι-κι αυτό δε μου αρέσει-ενώ η πατάτα σαφώς λιγότερο ενώ δίνει στο ορεκτικό μας μια απίστευτη υφή απαλότητας. Υλικά
150 γρ. ταραμά λευκό ή ροζ
4-5 πατάτες μεσαίου μεγέθους
½ ποτήρι νερού ηλιέλαιο
¼ ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
1/8 ποτηριού νερό (αν είναι πηκτό το μίγμα)
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
Μαϊντανό ή 1-2 ελιές μαύρες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε στο μπλέντερ ή στο μύλο του πουρέ.,, Προσθέτουμε τον ταραμά και τα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνουμε σταδιακά το λάδι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Ίσως χρειαστεί, αν το μίγμα μας είναι πηκτό, να προσθέσουμε λίγο νερό. Την ποσότητα του λεμονιού μπορείτε να τη μειώσετε ανάλογα με τα γούστα σας και να αυξήσετε το νερό.

Tipς: Για να μην είναι πολύ αλμυρή η ταραμοσαλάτα μας βάζουμε από την προηγούμενη ημέρα τον ταραμά σε ένα τουλπανάκι ή τούλι και τον αφήνουμε για ένα βράδυ σε παγωμένο νερό. Εάν δεν ξαλμυρίσουμε τον ταραμά ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθούμε για την αλμύρα της είναι να δοκιμάσουμε. Διορθώνουμε προσθέτοντας παραπάνω πατάτα

Ο καλύτερος ταραμάς είναι ο λευκός, κι ας είναι λίγο ακριβότερος. Προτιμήστε τον.
Διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Καλά Κούλουμα & Καλή Σαρακοστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου