MOJITO ,ΤΟ ΠΟΤΟ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Το Mοχίτο πίνεται στα «ζεστά κλίματα» εδώ και δεκαετίες. Με προέλευση πιθανότατα από το Mint Julep, με το οποίο μοιράζονται σχεδόν όλα τα συστατικά εκτός από το ρούμι (το Mint Julep έχει μπέρμπον), το Μοχίτο γεννήθηκε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης όπως και τα περισσότερα κοκτέιλ. Αν και ο αρχικός σκοπός ήταν να «καμουφλαριστεί» το αλκοόλ το τελικό αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.
Δυόσμος, ρούμι, ζάχαρη, λάιμ και σόδα. Έτσι το έμαθε ο Χέμινγουεϊ στο "El Floridita" και το "Bodeguita del Medio" της Κούβας την περίοδο του μεσοπόλεμου. Έτσι το προτιμάει ο Σόνι Κρόκετ από τους σκληρούς τους Μαϊάμι στην ταινία του 2006. Έτσι το πίνουν οι παραδοσιακοί. Με τα ίδια συστατικά όμως και μικρές αλλαγές μπορεί να κάνει κάποιος θαύματα.
Mojito
2 μεζούρες λευκό ρούμι
1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια
1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
Φυλλαράκια μέντας (8-12)
Θρυμματισμένος πάγος
Ανακατεύουμε τη μέντα με το σιρόπι ζάχαρης και 4 από έξι κομμάτια λάιμ σε ψηλό ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με τον πάγο, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με σόδα και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια λάιμ.
Ρομπόλα με καρπούζι: Θεϊκό!!
Το δοκίμασα και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ένα καταπληκτικό καλοκαιρινό δροσερό ποτό για την παρέα, η απεριτίφ πριν αρχίσετε το δείπνο. Γίνεται στο μπίτσι φυτίλι και θα ενθουσιάσει τους φίλους σας! Επιπλέον αξιοποιούμε την ρομπόλα μας και σε συνταγές gourmet.
Υλικά
1 ρομπόλα σωστά παγωμένη
1 λίτρο Mineral νερό (νερό με ανθρακικό)
καρπούζι χωρίς σπόρια και κομμένο σε κύβους σε μέγεθος λίγο πιο μεγάλο από ένα παγάκι
δυο κουταλάκια γρεναδίνη (για να πάρει χρώμα το ποτό)
Η τέχνη
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου