Εκτέλεση:
Για νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος του μαγειρέματος λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και λεπτές φέτες κίτρινου πικάντικου τυριού που θα λιώσουν στην επιφάνεια της πολέντας με την υψηλή θερμοκρασία.
Μπορείτε, επίσης, να τη βάλετε σε ένα ταψάκι στο φούρνο και να την αφήσετε για λίγο στο γκριλ. Στην Ιταλία, η πολέντα τρώγεται και την επόμενη μέρα που έχει πια πήξει, κομμένη σε φέτες με τυριά στο φούρνο.
Aν έχετε καλεσμένους, μπορείτε να τη βάλετε όπως είναι ζεστή σε μια φόρμα του κέικ και να την αφήσετε για ώρες να πήξει. Πριν να τη σερβίρετε, ρίξτε λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω και βάλτε τη για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί. Προσθέστε στο κέντρο σωταρισμένα μανιτάρια και σερβίρετε τη σε φέτες.
Αν θέλετε να τη σερβίρετε σαν κύριο πιάτο, βάλτε τη σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύστε τη πολέντα με σάλτσα ναπολιτάνα ή κάποια άλλη σάλτσα ζυμαρικών της αρεσκείας σας.
Τηγανητή πολέντα:
Η πολέντα τρώγεται και τηγανητή σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο σε κρέας.
πηγη http://greekcook.gr/syntages/polenta_italiko_paradosiako_piato
- Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και το αλάτι να βράσουν (σε μέτρια φωτιά).
- Προσθέστε λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο στο νερό που βράζει, ενώ παράλληλα ανακατεύετε το νερό δυνατά και γρήγορα. (Θέλει προσοχή εδώ για να μη σας σβωλιάσει). Χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά.
- Μαγειρέψτε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας γύρω στα 40-60 λεπτά. Ανακατεύετε συχνά το μείγμα μέχρι να γίνει μια πηχτή μάζα που μοιάζει με πουρέ. (Ένας τρόπος να βεβαιωθείτε πως η πολέντα είναι έτοιμη, είναι να βάλετε ένα κουτάλι όρθιο στο κέντρο της. Αν στέκεται όρθιο, είναι έτοιμη).
Για νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος του μαγειρέματος λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και λεπτές φέτες κίτρινου πικάντικου τυριού που θα λιώσουν στην επιφάνεια της πολέντας με την υψηλή θερμοκρασία.
Μπορείτε, επίσης, να τη βάλετε σε ένα ταψάκι στο φούρνο και να την αφήσετε για λίγο στο γκριλ. Στην Ιταλία, η πολέντα τρώγεται και την επόμενη μέρα που έχει πια πήξει, κομμένη σε φέτες με τυριά στο φούρνο.
Aν έχετε καλεσμένους, μπορείτε να τη βάλετε όπως είναι ζεστή σε μια φόρμα του κέικ και να την αφήσετε για ώρες να πήξει. Πριν να τη σερβίρετε, ρίξτε λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω και βάλτε τη για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί. Προσθέστε στο κέντρο σωταρισμένα μανιτάρια και σερβίρετε τη σε φέτες.
Αν θέλετε να τη σερβίρετε σαν κύριο πιάτο, βάλτε τη σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύστε τη πολέντα με σάλτσα ναπολιτάνα ή κάποια άλλη σάλτσα ζυμαρικών της αρεσκείας σας.
Τηγανητή πολέντα:
Η πολέντα τρώγεται και τηγανητή σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο σε κρέας.
- Ετοιμάζετε την πολέντα σύμφωνα με την παραπάνω παραδοσιακή συνταγή.
- Απλώνετε την πολέντα σε ένα ταψί, την καλύπτετε με μια πετσέτα και την αφήνετε 5-6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή μέχρι να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί.
- Βγάζετε την πολέντα από το ταψί σαν ένα κομμάτι και την κόβετε σε μικρά κομμάτια (περίπου 3 εκ. πλάτος, 10 εκ. μήκος)
- Ζεσταίνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι (σε μέτρια φωτιά) και τηγανίζετε τα κομμάτια της πολέντας και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν (γύρω στα 5 λεπτά).
πηγη http://greekcook.gr/syntages/polenta_italiko_paradosiako_piato
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου