Ρίχνετε σε ευρύχωρο μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, το βούτυρο και το κεφαλοτύρι. Προσθέτετε και το γάλα και ζυμώνετε όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή, σχετικά σφιχτή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε χονδρό φύλλο και κόβετε με κουπ πατ καρδούλες (αν δεν έχετε κουπ πατ, μπορείτε να κόψετε στρογγυλά μπισκότα με το στόμιο ενός ποτηριού).
Μεταφέρετε κάθε μπισκότο στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζετε με πιπέρι και μπήγετε (αν θέλετε) και από δύο αμύγδαλα.
Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο στους 200° C φούρνο για 12-14 λεπτά. Τα βγάζετε και μόλις κρυώσουν τα φυλάτε σε μεταλλικό κουτί.
-
Πολύ ωραία τα αλμυρά μπισκοτάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα!