Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Αλμυρά μπισκοτάκια-καρδούλες

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο, μισολιωμένο, σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας γάλα (καλύτερα εβαπορέ, αδιάλυτο) ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αμύγδαλα για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε ευρύχωρο μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, το βούτυρο και το κεφαλοτύρι. Προσθέτετε και το γάλα και ζυμώνετε όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή, σχετικά σφιχτή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε χονδρό φύλλο και κόβετε με κουπ πατ καρδούλες (αν δεν έχετε κουπ πατ, μπορείτε να κόψετε στρογγυλά μπισκότα με το στόμιο ενός ποτηριού).
  3. Μεταφέρετε κάθε μπισκότο στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζετε με πιπέρι και μπήγετε (αν θέλετε) και από δύο αμύγδαλα.
  4. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο στους 200° C φούρνο για 12-14 λεπτά. Τα βγάζετε και μόλις κρυώσουν τα φυλάτε σε μεταλλικό κουτί.

1 σχόλιο: