Αυτά τα κουλουράκια είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.
Τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (συνταγή της γιαγιάς Στέλλας).
Τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (συνταγή της γιαγιάς Στέλλας).
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 250 γρ. βούτυρο
- ½ φλ. γάλα
- ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
Περίπου 50 κουλουράκια
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.
Διαβάστε περισότερο: Πασχαλινά κουλουράκια http://www.sintagespareas.gr/sintages/pasxalina-koulourakia.html#ixzz2S1LJJynr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου