Μια συνταγή για υπέροχες αφράτες τυρόπιτες για να τα απολαύσουν τα παιδιά και εσείς να συνοδεύσετε τη μπυρίτσα σας ή το ουζάκι σας.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη ζύμη:
2 φλ.τσαγιού αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο)
1 γιαούρτι πλήρες
3/4 φλ.τσ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ.αλάτι
2 φλ.τσαγιού αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο)
1 γιαούρτι πλήρες
3/4 φλ.τσ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ.αλάτι
Για τη γέμιση:
300 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ανθότυρο
4 αυγά + 1 αυγό για άλειμμα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
300 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ανθότυρο
4 αυγά + 1 αυγό για άλειμμα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη ζύμη:Ανακατεύουμε καλά το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο. Ανακατεύουμε 1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ακόμα και ζυμώνουμε, να γίνει μιά ζύμη μέτρια, που να μην κολλάει. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 30′ στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου