Ναι είναι μια ακόμη συνταγή για μηλόπιτα… άλλωστε οι συνταγές για μηλόπιτες είναι και μια «ντουζίνα» μην σας πω…
Όμως αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δεν έχει καθόλου ζάχαρη… εντάξει αν θέλετε πασπαλίζετε το ρολό για διακόσμηση αλλά ούτε αυτό είναι αναγκαίο!
Το Μακεδονικό Ταχίνι με μέλι θα δώσει όλη την γλύκα που χρειάζεται το γλυκό.
Θα την αγαπήσετε για την ευκολία της, τον λιγοστό χρόνο, για τα ελάχιστα υλικά και ότι είναι από αυτά, τα θρεπτικά γλυκά, που ούτε το φαντάζεσαι, μπορεις κάλλιστα να φας και 2ο κομμάτι χωρίς πολλές πολλές τύψεις!
Όμως αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δεν έχει καθόλου ζάχαρη… εντάξει αν θέλετε πασπαλίζετε το ρολό για διακόσμηση αλλά ούτε αυτό είναι αναγκαίο!
Το Μακεδονικό Ταχίνι με μέλι θα δώσει όλη την γλύκα που χρειάζεται το γλυκό.
Θα την αγαπήσετε για την ευκολία της, τον λιγοστό χρόνο, για τα ελάχιστα υλικά και ότι είναι από αυτά, τα θρεπτικά γλυκά, που ούτε το φαντάζεσαι, μπορεις κάλλιστα να φας και 2ο κομμάτι χωρίς πολλές πολλές τύψεις!
Ingredients
- 4 κόκκινα μήλα
- 4 φύλλα χωριάτικα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι
- Σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες μαύρες
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Ελάχιστο γαρίφαλο
Instructions
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα.
Τα στίβουμε καλά να για να φύγουν τα υγρά τους.
Ανακατεύουμε τα μήλα με το ταχίνι και τα μπαχαρικά. - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Αλείφουμε καλά τα φύλλα με το σησαμέλαιο και στρώνουμε το ένα επάνω στο άλλο. - Ρίχνουμε το μείγμα του μήλου κατά μήκος και προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Κλείνουμε σε ρολό και χαράσουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι.
Αλειφουμε με σησαμέλαιο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη. - Ψήνουμε στους στους 180°C Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά ή μεχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε κομμάτια.. - phgh http://www.funkycook.gr/nistisimi-milopita-me-tahini-meli/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου