Τι χρειαζόμαστε για το Επτανησιακό Παστίτσιο
Πως φτιάχνεται το Επτανησιακό Παστίτσιο
Σοτάρουμε ελαφρώς τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και λίγο νερό και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα μέχρι να γίνουν.
Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και ψιλοκόβουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα μακαρόνια ( όσο να κρατάνε), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά με τη μαργαρίνη και τα αυγά όλα μαζί.
Αλείφουμε μια φόρμα με λίγη μαργαρίνη και στρώνουμε μέσα 3 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ανάμεσα. Βάζουμε πάνω τα μισά μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με το τυρί, κοτόπουλο και σάλτσα.Συνεχίζουμε με μακαρόνια και το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με 3 φύλλα κρούστας. Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει.
Σημείωση: Το παστίτσιο αυτό έχει σαν βασική διαφορά ότι αντί να βάλουμε κιμά στην γέμιση προτιμάμε να βάλουμε κοτόπουλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου