Συστατικά
- 2½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμμάρια Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 3 κουταλιές Βιτάμ soft για το άλειμμα
- αλεύρι για το αλεύρωμα
Οδηγίες
- Κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Μετά χτύπα στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και, όταν ασπρίσουν, πρόσθεσε τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξε το γάλα, λίγο-λίγο, και ανακάτευε συνεχώς, ώστε να απορροφηθεί.
- Xαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας να χτυπάς, μέχρι να ενσωματωθεί.
- Άλειψε μια φόρμα με Bιτάμ Soft, αλεύρωσέ την, τίναξε το περιττό αλεύρι να φύγει, και ρίξε μέσα τη ζύμη.
- Ψήσε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ύστερα βγάλε τη φόρμα από το φούρνο και, αφού κρυώσει λίγο (5-10 λεπτά), ξεφόρμαρε.
- 2η ,,ΣΥΝΤΑΓΗ
Εκτέλεση
Χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα αφομοιώνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα αφομοιώνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε το κακάο.
Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο στο μείγμα του κέικ που κρατήσαμε.
Το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο.
Το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο.
Θα ψήσουμε σε μεσαίου μεγέθους και μακρόστενη φόρμα.
Κουταλιά κουταλιά, το αδειάζουμε στη φόρμα όλο και κάνοντας σχέδια με το κουτάλι, μπλέκουμε το σκούρο με το ανοιχτόχρωμο μείγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια, ψήνουμε στους 175οC σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου