Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι

Πόσες φορές, συνήθως μετά το φαγητό αισθανόμαστε την ανάγκη για γλυκό!!! Εγώ μπορώ να σας ομολογήσω ότι αυτή μου η ανάγκη είναι καθημερινή, μη πω και δυο – τρεις φορές την ημέρα. Συχνά προτιμώ τα γλυκά από το φαγητό. Το μόνο μου πρόβλημα τώρα που μεγαλώνω είναι οι πόντοι, που ίσως προστεθούν στην περιφέρεια. Ψάχνοντας στις συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς βρήκα μερικές light συνταγές. Χθες λοιπόν διάλεξα μια που είχα χρόνια να γευτώ. Μια υπέροχη σε γεύση συνταγή για γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα. Είναι εύκολη, άρεσε σε όλους και ταιριάζει σε όλες τις εποχές.

Χρειαζόμαστε:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 κουτιά ζελέ ότι μας αρέσει (εγώ χρησιμοποίησα ροδάκινο)
1 κιλό γιαούρτι σακούλας
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κονσέρβα κομπόστα ή φρέσκα φρούτα ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις.
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ στρώνουμε τα πτι μπερ αφού πρώτα τα έχουμε ποτίσει ελαφρώς με το σιρόπι της κομπόστας (αν δεν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα, τότε τα βρέχουμε με λίγο φρέσκο γάλα).
Φτιάχνουμε το ζελέ της προτίμησής μας σύμφωνα με τις οδηγίες διαλύοντας και τη ζάχαρη (Εδώ να σας πω ότι χρησιμοποίησα ένα ποτήρι νερό λιγότερο από ότι έλεγε στις οδηγίες για να μην γίνει πολύ αραιό και πρόσθεσα δύο-τρεις κουταλιές από το σιρόπι της κομπόστας).
Ανακατεύουμε, σ’ ένα μεγάλο μπολ, το γιαούρτι ρίχνοντας σιγά- σιγά το ζελέ.
Ρίχνουμε και ψιλοκομμένα τα φρούτα που έχουμε επιλέξει.
Βάζουμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα πάνω στα μπισκότα, ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και όλο το υπόλοιπο από πάνω. Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ή μεγάλο μαχαίρι και στολίζουμε με μερικά τριμμένα μπισκότα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Για να σφίξει και να μπορεί να κοπεί το αφήνουμε τουλάχιστον τρεις ώρες στο ψυγείο. Εγώ το έφτιαξα το βράδυ και μας περίμενε έτοιμο να το τιμήσουμε μετά το μεσημεριανό.
Πηγή: http://geustikesapodraseis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου