Φτιάχνουμε νόστιμα κεμπάπ που αρέσουν σε όλους.,,
υλικα
500 γραμ. αρνίσιος κιμάς ή μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κ.σ. κοκκινοπίπερο
1 κ.σ. πάπρικα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
1 κ.σ. αλάτι
1/4 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κ.σ. κοκκινοπίπερο
1 κ.σ. πάπρικα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
1 κ.σ. αλάτι
1/4 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
Μπορούμε αντί να ψήσουμε τις πιπεριές Φλωρίνης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες πιπεριές σε βάζο. Τις στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
2. Χωρίζουμε σε 6 μέρη. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Χρειαζόμαστε 6 πλακέ σουβλιά για κεμπάπ. Ακουμπάμε κάθε σουβλί πάνω στο μπιφτέκι. Βρέχουμε τα χέρια σε κρύο νερό και αρχίζουμε να «ντύνουμε» πατώντας με την παλάμη (αγκαλιάζοντας το σουβλί). Φροντίζουμε να γίνει μακρύ και λεπτό το κάθε κεμπάπ.
3. Ψήνουμε στα κάρβουνα για 4΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως.
2. Χωρίζουμε σε 6 μέρη. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Χρειαζόμαστε 6 πλακέ σουβλιά για κεμπάπ. Ακουμπάμε κάθε σουβλί πάνω στο μπιφτέκι. Βρέχουμε τα χέρια σε κρύο νερό και αρχίζουμε να «ντύνουμε» πατώντας με την παλάμη (αγκαλιάζοντας το σουβλί). Φροντίζουμε να γίνει μακρύ και λεπτό το κάθε κεμπάπ.
3. Ψήνουμε στα κάρβουνα για 4΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου