Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Μπουγάτσα με κρέμα & Δίπλες

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ   ΜΕ  ΚΡΕΜΑ

  •     1/2 κιλο φυλλα μπακλαβα
  •     6 ποτηρια γαλα.
  •     12 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλαουρ
  •     18 κουταλιες σουπας ζαχαρη
  •     2 κουταλιες σουπας βουτυρο.
  •     λιγο ακομα βουτυρο, καβατζα για το πασαλειμα των φυλλων.
  •     4-5 αυγα (γιατι ολα τα αυγα δεν ειναι ιδια)
  •     λιγο κανελα
  •     κανελα και αχνη για στολισμα
Αυτο εδω βγαινει ενα ταψι μπουγάτσα, στις διαστασεις του ταψιου της θείας μου.
Εαν θελετε περισσοτερη/λιγοτερη κρεμα ακολουθειτε τους παρακατω κανονες:
  •     Για καθε ποτηρι γαλα αντιστοιχουν 2 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλαουρ.
  •     Για καθε ποτηρι γαλα αντιστοιχουν 3 κουταλιες σουπας ζαχαρη.
Εκτέλεση:
  • Ζεσταινουμε 5 ποτηρια γαλα στην κατσαρολα. Το γαλα δεν πρεπει να βρασει και αφρισει.
  • Στο αλλο το ποτηρι διαλυουμε καλα την καστερ.
  • Σπαμε τα αυγα και τα ανακατευουμε καλα. (ασπραδι ΚΑΙ κροκο).
  • Μολις ζεσταθει το γαλα το βγαζουμε απο τη φωτια. Βαζουμε το κρυο γαλα με το κορν φλαουρ και τη ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.
  • Βαζουμε την κανελα.
  • Ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
  • Ριχνουμε με προσοχη τα χτυπημενα αυγα σιγα σιγα και ανακατευουμε συνεχεια μην γινουν ομελετα.
  • Το εχουμε σε αισχρα χαμηλη φωτια μεχρι να δεσει.
  • Βουτυρωνουμε το ταψι. Βαζουμε ενα φυλλο. Το βουτυρωνουμε.
  • Η διαδικασια επαναλαμβανεται μεχρι να εχουμε 4 βουτυρωμενα φυλλα.
  • βαζουμε την κρεμα.
  • Βαζουμε αλλα 4 βουτυρωμενα φυλλα.
  • Το βαζουμε στο φουρνο σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να ροδισει το πανω φυλλο.
  • Το βγαζουμε
  • Με το καλο μας χερι (αυτο που γραφουμε, κανουμε το σταυρο μας) πιανουμε την αχνη ζαχαρη και με το αλλο την κανελα. Με διαδοχικες κινησεις καρατε κιντ (WAX-ON / WAX-OFF) βαζουμε την τελευταια πινελια στο εργο τεχνης.
Το σχημα της μπουγατσας που το κανει σαν μπογο (και οχι σαν σπανακόπιτα) αφηνεται στον αναγνωστη σαν ασκηση.

Καλη ορεξη.
 ΔΊΠΛΕΣ!!! 
Υλικά (για τη ζύμη):
  • 5 αβγά
  • 5 κουτ. γλυκού λάδι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ουίσκι ή ούζο
  • ¾ του κιλού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 άρωμα βανίλια
Υλικά (Για το σιρόπι):
  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε. Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης τα οποία πιέζουμε με την παλάμη μας, τα κάνουμε πλακουτσά και τα περνάμε από την ειδική μηχανή πρώτα στα πιο χοντρά νούμερα, σταδιακά μέχρι το πιο λεπτό (υπάρχουν νούμερα μέχρι το 6 νομίζω που είναι το πιο λεπτό) και κόβουμε σε κομμάτια φύλλο (περίπου 20*15).
  • Ένα-ένα κομματάκι φύλλου που κόβουμε το τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο καθαρό σεντόνι-πετσέτα και σκεπάζουμε με πετσέτα, ούτως ώστε να μην ξεραίνεται η ζύμη.
  • Παράλληλα, έχουμε βάλει σε μια βαθιά κατά προτίμηση κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει. Όταν λέμε μπόλικο, εννοούμε μπόλικο. Πρέπει δηλαδή το φύλλο που θα ρίξουμε μέσα να κολυμπάει και να έχει περιθώριο να βυθιστεί μέσα στο λάδι. Δεν μιλάμε δηλαδή για 2 δάχτυλα λάδι αλλά τουλάχιστον 5 και πάνω, το οποίο δυστυχώς πάει χαμένο μετά. Μπορείτε βέβαια να το κρατήσετε για να φτιάξετε εκεί τηγανίτες.
  • Μόλις το λάδι κάψει πολύ καλά, πετάμε μέσα το πρώτο κομμάτι φύλλου 20*15. Μόλις πέσει στο λάδι το φύλλο αρχίσει και φουσκαλιάζει. Αμέσως, με τη βοήθεια δύο πιρουνιών διπλώνουμε. Διπλώνουμε διαδοχικά τις δύο άκρες του φύλλου προς το κέντρο. Φτιάχνουμε δηλαδή ένα τρίπτυχο και γυρίζουμε τη δίπλα μέσα στο λάδι. Η δίπλα μας είναι έτοιμη πριν ροδίσει όταν έχει κίτρινο χρώμα και είναι γεμάτη φουσκάλες.
  • Βγάζουμε τη δίπλα μας από το λάδι και την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα κομμάτια φύλλου. Αν υπάρχουν 2 ζευγάρια χέρια θα είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο.
  • Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα της δίπλας και κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή αλλιώς φτιάχνουμε ένα σιρόπι με 2 κούπες μέλι και 2 κούπες νερό (ή λίγο λιγότερο) και φλούδα λεμόνι, τις βουτάμε μέσα και μετά πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Σημείωση 1:Για να ανοίξετε το φύλλο θα χρειαστείτε την ειδική μηχανή με την οποία ανοίγετε φύλλο για δίπλες ή ακόμα και ζυμαρικά. Υπάρχουν δύο ειδών. Θα τις βρείτε σε ακριβά καταστήματα (π.χ. Cook Shop κ.ά) κάπου στα 70 Euros και σε απλά καταστήματα υαλικών το πιο απλό γύρω στα 15-20 Euros. Προτιμήστε το φθηνότερο. Για τη δουλειά που το θέλουμε είναι πολύ καλό.

Σημείωση 2: Να θυμάστε ότι επειδή χρειάζεται μια εξοικείωση με τη μηχανή και το τηγάνισμα και δίπλωμα της δίπλας, ίσως στην αρχή απογοητευτείτε με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Στην πορεία, θα δείτε ότι γίνεται πιο απλό.

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου