|
του Στέλιου Παρλιάρου |
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ kefaloniapress.gr | |
Κέικ καρότου Επιμέλεια-styling:Στέλιος ΠαρλιάροςΦωτογραφίες:Αλκης Καλούδης 50 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα 750 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως + λίγο επιπλέον για τη φόρμα 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα ελαφρώς 15 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη 500 γρ. καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα στην ψιλή πλευρά του τρίφτη 125 γρ. σταφίδες μαύρες 125 γρ. καρυδόψιχα Διαδικασία Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την άχνη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το καρότο, το αλεύρι, τις σταφίδες και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ, τη γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στους 180° C για 30 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν τραβώντας το βγει καθαρό, δηλαδή χωρίς υπολείμματα, είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου