Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Σπανάκι με αυγά μάτια

 

 
 
 
Δοκιμάστε αυτό το εύκολο πιατάκι. Χρησιμοποιείστε βιολογικά προϊόντα για να εξασφαλίσετε ότι το γεύμα των παιδιών σας θα είναι υψηλής ποιοτικής διατροφικής αξίας.  Όλα τα υλικά τα βρήκαμε στα βιολογικά ράφια του ΑΒ Food market στα Κοκύλια. Φρέσκα βιολογικά προϊόντα στο ΑΒ
 
spanaki_ayga_300jpg.jpg ΥΛΙΚΑ
Ένα σακουλάκι σπανάκι πολύ καλά καθαρισμένο
Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Μια γερή χεριά άνηθο ψιλοκομμένο
Μια γερή χεριά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό λεμόνι
Λαδάκι
Μια καρτελίτσια βιολογικών αυγών (ανάλογα τα άτομα)
Αλατάκι
Φρεσκοτριμμένο πιπεράκι
 
Προετοιμασία
Να σας υπενθυμίσω ότι το σπανάκι όπως και όλα τα χόρτα που ακουμπάνε σε χώμα, τα πλένουμε με πολλά νερά αλλά οπωσδήποτε στο τελευταίο νερό βάζουμε και ξύδι για απολύμανση και αποφυγή κάθε κινδύνου από το χώμα.
 
Η τέχνη
 
Σε ένα αντικολητικό τηγανάκι βάζουμε λαδάκι (με μέτρο) , το αφήνουμε να ζεσταθεί (όχι να κάψει), ρίχνουμε το κρεμμυδάκι
 
Ανακατεύουμε μέχρι να γιαλύσει
 
Ρίχνουμε το σπανάκι
 
Μόλις κάτσει το σπανάκι, προσθέτουμε τη  μισή ποσότητα άνηθου και μαϊντανού
 
Δίνουμε μερικές ήρεμες γυρισιές στο φαγητό μας,
 
Αλάτι  (προσεκτικά γιατί το σπανάκι είναι αρμυρούτσικο)
 
Μόλις ανακατευτούν τα αρώματα, ρίχνουμε τα αυγά μάτια
 
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να τηγανιστούν ανάλογα τα γούστα μας (μελάτα, μέτρια κλπ)
 
Ανοίγουμε το καπάκι, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και σερβίρουμε.
 ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σε κάθε πιάτο πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού το σπανάκι για να απελευθερώσει τα θρεπτικά συστατικά του. Οι γεύσεις απογειώνονται αν το αυγό ειναι μελάτο και απλώσουμε τον κρόκο πάνω από το σπανάκι, όταν θα το έχουμε στο πιάτο μας.  
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  kefaloniapress.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου