Εκτέλεση: 50 λεπτά
Υλικά συνταγής:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 400 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
- 250 γραμμάρια φέτα
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια γάλα
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Αφήνουμε το σπανάκι έξω να ξεπαγώσει και αφού έρθει στη θερμοκρασία περιβάλλοντος το στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί και την τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού. Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και όταν φτάσει στη θερμοκρασία αυτή ψήνουμε τη σφολιάτα για 15 λεπτά.
- Καθώς ψήνεται η σφολιάτα βάζουμε το σπανάκι στο μούλτι με το γάλα, τη μισή φέτα, τα αυγά και τα χτυπάμε.
- Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο, την πατάμε για να καθίσει μιας και θα έχει σίγουρα φουσκώσει και βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση από πάνω. Πάνω σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί σε κομματάκια.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει η γέμιση και σερβίρουμε σε κομμάτια πασπαλίζοντας με το άνηθο και το κρεμμυδάκι.
Tips
Στύψτε πάρα πολύ καλά το σπανάκι, ώστε να μην έχει καθόλου νερό!
πηγη e-kefalonia.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου