ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Υλικά
* 1/2 φλ. Αλεύρι farin up
* 3 αυγά
* 2-3 κ.σ. ότι τριμμένη gouda ή ότι κίτρινο τυρί σου βρίσκετε
* Λίγο βούτυρο για το σκεύος και άρωμα
* 4 λουκάνικα μεγάλα κατά προτίμηση μοσχαρίσια
* 1 ντομάτα σε κυβάκια
* 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
* Λίγο μαϊντανό
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
* Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 β. Αλείφετε τα σκεύη με το βούτυρο. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα αυγά, το αλεύρι, το τυρί και τα καρυκεύματα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
* Λαδώνετε λίγο ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε ελαφρώς γύρω-γύρω τα λουκάνικα. Βάζετε τα λουκάνικα στο σκεύος με κενό ανάμεσά τους και προσθέτετε το μείγμα. Ψήνετε για 8-10 λεπτά.
* Σε αυτό το χρονικό διάστημα κόβετε τη ντομάτα κυβάκια και την μαρινάρετε με τα υπόλοιπα υλικά και τι ελαιόλαδο.
* Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να πάρει μια ανάσα και σερβίρετε γαρνίροντας με τη ντομάτα. Αν δεν θέλετε μπύρα ή κρασί ή γενικώς αλκοόλ μια δροσάτη Cola είναι μπαμμμ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου